У Порошенка взялися за українців, що потрапили у піратський полон

Субота, 2 січня 2010, 18:43
 

Міністерство закордонних справ підтверджує інформацію про 10 українців серед членів екіпажу судна "Asian Glory", захопленого сомалійськими піратами.

"Дипломатичними каналами отримано підтвердження, що до складу змішаного екіпажу (всього 25 осіб) входять громадяни кількох країн, серед яких - 10 громадян України (також 8 громадян Болгарії, 5 - Індії 2 - Румунії)", - йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

У прес-службі зазначили, що МЗС координує дії з визволення українських громадян - членів екіпажу судна "Asian Glory" та повернення на Батьківщину українських моряків балкера "Аріана".

Посольству України у Великобританії доручено вжити всіх необхідних заходів з метою з'ясування обставин інциденту, місцезнаходження захопленого судна та встановлення контакту із судновласником для забезпечення моніторингу подальшого розвитку ситуації.

"Справа визволення наших співвітчизників, які потрапили в полон піратів, перебуває на контролі керівництва МЗС України, в посольстві України у Великій Британії та в Департаменті консульської служби", - йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ також продовжує координувати графік руху балкера "Аріана" та його супровід міжнародними силами до порту Салала (Оман).

Станом на 16:00 2 січня 2010 року балкер прямує до порту призначення у супроводі фрегату міжнародних військово-морських сил, який знаходиться на короткій відстані від "Аріани".

Згідно з інформацією, отриманою від капітана Геннадія Воронова, машини на судні працюють нормально, кількість пального є достатньою і "Аріані" вдається тримати стабільну швидкість - близько 7 морських вузлів.

Фізичний та психологічний стан членів екіпажу нормальний. За сприятливих погодних умов прибуття судна до оманського порту Салала очікується орієнтовно протягом 3 січня.

Повернення на Батьківщину українських моряків - членів екіпажу балкера "Аріана" - заплановано спеціальним українським літаком після проходження необхідних формальних процедур, медичного огляду та передачі судна новому екіпажу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News