Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Другий тур можуть зірвати - експерт

Середа, 20 січня 2010, 21:50
В Україні існує ризик зриву другого туру президентських виборів 7 лютого 2010 року.

Про це заявив директор центру "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"На другий тур я не виключаю спроб зірвати вибори з метою заморозити ситуацію. При чому, інтереси влади, мені здається, будуть вищі, ніж інтереси опозиції. В усякому разі, за цим варто дуже серйозно слідкувати", - сказав він.

"А вигода може бути очевидною і для президента, і чинного уряду", - заявив експерт.

Разом з тим, Єрмолаєв зазначив, що за своїм характером голосування в першому турі президентських виборів 17 січня було "протестним".

"На другий тур зберігається вся інтрига протестного голосування", - сказав він, додавши, що "на виборах 30 травня (день виборів до місцевих рад) ми будемо мати протест на регіональному голосуванні".

Крім того, політолог підкреслив: "Сумніваюся, що в країні є 50% виборців, які підтримують чинну владу".

Говорячи про наслідки підтримки кандидатами в президенти Сергієм Тігіпком і Арсенієм Яценюком одного з лідерів президентської гонки, Єрмолаєв зазначив: "Не можна виключати, що хтось із кандидатів (Тігіпко, Яценюк), розігравши спочатку роль молодого нового "протесту", раптом просто поведеться на вигоди і кар'єрну пропозицію".

"Але вони як політики повинні розуміти, що за їх поведінкою уважно стежать, і можливо для них це буде крок вигідний, але фатальний", - сказав він.

Разом з тим, за прогнозами експерта, внесення змін до виборчого законодавства України між першим і другим турами виборів може призвести до правових і політичних колізій.

"До цього можна приступити відразу після президентських виборів. Зараз ця справа невдячна", - заявив Єрмолаєв.

Крім того, політолог вважає, що є висока ймовірність парламентських виборів у 2010 році, але, за його словами, рішення про розпуск парламенту буде прийматися ближче до осені.

Прогнозуючи результати можливих парламентських виборів у 2010 році, експерт сказав: "Це буде нова якість парламенту. Він істотно оновитися і у структурі, і у складі".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування