У Януковича і Тимошенко вже розпочали соціологічні війни

Четвер, 21 січня 2010, 13:58
 

Регіоналка Ганна Герман заявляє, що останні соціологічні дослідження свідчать про перемогу Віктора Януковича у другому турі виборів з відривом у 19%.

Про це вона заявила на брифінгу у четвер.

"Мені повідомили, що "Социс" дав прогноз, згідно з яким відрив Януковича від Тимошенко у другому турі буде близько 19 відсотків: 59 відсотків буде у Віктора Януковича, і 41 відсоток - у Юлії Тимошенко", - сказала Герман.

Водночас вона висловила думку, що навіть за меншого відриву Януковича, Тимошенко "все рівно буде влаштовувати бунти й істерики".

У свою чергу БЮТівець Ігор Гринів заявив, що прогноз Герман про розрив у другому турі виборів у 19% на користь Януковича "не варто сприймати серйозно".

"З професійної точки зору - це примітивна профанація. Я не буду добирати слів, а скажу прямо - Ганна Герман просто бреше. Її заява взагалі не має ніякого відношення до соціології", - сказав він.

Гринів заявив, що "регіонали" перебувають "у стадії істерії".

"За даними соціологічної компанії "Социс", прогноз у другому турі коливається у рамках середньостатистичної похибки", - зазначив Гринів.

***

Водночас провідний менеджер центру соціальних і маркетингових досліджень "Социс" Олександр Чашковський у четвер заявив, що розрив між Януковичем і Тимошенко в другому турі президентських виборів буде в межах статистичної похибки на рівні 3%.

Він зазначив, що "Социс" провів аналітичний аналіз досліджень екзит-полів, згідно з яким баланс сил між кандидатами в президенти буде в межах статистичної похибки.

"Ми зробили аналітичний екскурс по всіх даних і спрогнозували в деякій мірі, як основні показники будуть впливати на рейтинги в другому турі. І за нашими даними, у другому турі рівновага сил буде в межах похибки десь 3%. Тому дуже важко буде спрогнозувати результат", - сказав Чашковський, повідомляє Ліга.

Як відомо, згідно з результатами соцдослідження Київського міжнародного інституту соціології, у другому турі президентських виборів переможе Янукович з відривом у 15%.

За результатами дослідження, проведеного з 4 по 13 січня за Януковича готові проголосувати 55,9% виборців, у той час як за Тимошенко - 40,7% громадян.

Проти обох кандидатів мають намір проголосувати 3,4% виборців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За макропоказниками Янукович має велику підтримку в східній і південній Україні, а Тимошенко більшою мірою підтримують західні та центральні регіони країни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування