Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наостанок вирішив запровадити козацьку службу

Четвер, 21 січня 2010, 15:41
 

Президент Віктор Ющенко ініціює запровадження в Україні козацької служби.

Відповідний законопроект "Про засади відновлення та розвитку Українського козацтва, козацькі організації та їх об'єднання" за його авторством зареєстровано у Верховній Раді.

Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту, він передбачає створення козацьких громадських формувань "для участі в охороні громадського порядку і державного кордону, сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам, Державній прикордонній службі... у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів,... у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних обставин".

Згідно з документом, козацька організація - це громадська неприбуткова організація, яка об'єднує громадян України на основі "єдності інтересів для реалізації і захисту своїх прав і свобод та задоволення інтересів щодо відродження історичних, патріотичних, господарських, культурних, духовних і моральних традицій Українського козацтва".

Ющенко також пропонує створити Раду Українського козацтва при президенті.

Згідно з законопроектом, велика всеукраїнська козацька рада обирає Гетьмана України - "особу, яка є провідником козацького руху".

"Гетьманом України обирається найбільш поважна у козацькому середовищі особа, яка зробила значний внесок у розвиток козацького руху, є втіленням козацьких чеснот. Гетьман України не є посадовою особою козацької організації, об'єднання козацьких організацій, здійснює свою діяльність на громадських засадах", - сказано у документі.

Прийняття цього закону не потребує додаткових витрат з Держбюджету. Водночас додаткового фінансування потребуватимуть заходи, що визначатимуться відповідними державними цільовими програмами.

"Обсяги необхідних бюджетних видатків на реалізацію заходів, передбачених у відповідних програмах, будуть визначені після затвердження таких програм", - сказано у пояснювальній записці.

  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування