БЮТ: Ющенко підіграв "Регіонам"

Четвер, 21 січня 2010, 20:41
Верховна Рада не підтримала обрання членом ЦВК Валерія Карпунцова, оскільки президент Віктор Ющенко вніс завідомо непрохідну кандидатуру.

Про це заявив БЮТівець Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба блоку.

"Ющенко вніс кандидатуру Карпунцова, тому що чудово розумів, що той не набере необхідну кількість голосів", - сказав він.

"Таким чином він ніби-то й виконав вимогу парламенту якнайшвидше зробити те, що від нього вимагали, а саме - подати нову кандидатуру замість звільненого Писаренка, і в той же час підіграв Партії регіонів, бо через провал голосування у них залишилася більшість у ЦВК", - заявив Соболєв.

"Регіоналами" готуються фальсифікації на користь Януковича, і їм треба остаточно закріпити свої сили у ЦВК, Блок Литвина погодиться лише на кандидатуру від Литвина, а частина НУНС уже давно не знає, що вони хочуть", - зазначив Соболєв.

У свою чергу регіоналка Ірина Акімова в ефірі 5 каналу заявила, що ЦВК може ухвалювати легітимні рішення і без п'ятнадцятого члена комісії: "У складі 14 членів комісії ЦВК може приймати будь-які рішення".

"Це питання буде обговорюватися разом з президентом, поки не буде знайдена кандидатура, яка влаштовує всіх політичних гравців", - наголосила вона.

Коментуючи зауваження про те, що наразі Партія регіонів має 8 лояльних до неї членів Центрвиборчкому з 14, Акімова заявила: "ЦВК працювала прозоро, і жодних ухилів на користь тієї чи іншої політичної сили не було".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...