Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко збирає новий блок. Гриценко і Яценюк не виключаються

П'ятниця, 22 січня 2010, 11:01

Сергій Тігіпко відразу після президентських виборів почне консультації щодо складу майбутнього свого Блоку.

Про це він заявив в інтерв'ю "Фокусу".

При цьому він назвав логічним проведення парламентських виборів разом з місцевими, тобто 30 травня.

"Я думаю, що це було б логічно, щоб зайвий раз не розбурхувати країну. Багато чого буде залежати від того, хто стане новим президентом, хто піде в опозицію, а хто приєднається до переможця. Відразу після президентських виборів ми почнемо політичні консультації щодо складу майбутнього Блоку Сергія Тігіпка, з яким підемо на парламентські вибори ", - заявив Тігіпко.

На питання, чи можливо його співпраця з Яценюком і Гриценком, Тігіпко заявив: "Ні, подібні варіанти не обговорювалися".

"На самому початку виборів я спробував вести переговори з приводу блокування. Але я пам'ятаю, як відреагували Гриценко та Яценюк: вони відразу ж заявили про свою самостійність. Зрозуміло, що всі хотіли максимально консолідувати свій електорат", - відзначив політик.

"Я цілком припускаю, що після президентських виборів ми знову почнемо такі переговори. Деякі люди мені дійсно цікаві за своїми підходами і переконаннями, з деякими ми близькі політично і ментально. Але хто це буде, я поки не буду конкретизувати", - заявив Тігіпко.

Він також не виключив появу в своїй команді людей з команди кандидата, який зазнає поразки у другому турі.

"Називати цих людей перебіжчиками не варто. Тут немає нічого негативного. Згадайте Черчілля, який переходив з партії в партію. Найголовніше, щоб за цими людьми не було характерного шлейфу і щоб вони були конструктивними. Я цілком припускаю, що багато членів і тієї, та іншої партії достойні люди, з хорошою репутацією ", - сказав Тігіпко.

"Просто багато хто прийшов у БЮТ чи Партію регіонів, тому що шукали якогось захисту, так робили багато. Країна така, рейдерство і "наїзди" у нас не рідкість. Чому б не дати таким людям можливість розкритися в політиці?", - заявив він.

На питання, скільки він планує отримати на місцевих виборах, Тігіпко сказав: "Місцеві ради повинні дати більше. Якщо ми отримали 13% голосів, то на місцевих - 16-17% у загальному по країні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування