Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Національний екзит-пол знову просить про допомогу. І погрожує судами

П'ятниця, 22 січня 2010, 14:39
 

Керівництво "Національного екзит-полу" відкидає звинувачення на свою адресу в корупції і закликає громадськість допомогти провести дослідження у другому турі виборів.

Про це сказано у заяві членів наглядової ради Національного екзит-полу.

Вони заявляють "рішучий протест проти популістського використання  результатів проведення Національного екзит-полу'2010 (так само й інших екзит-полів) для політичних спекуляцій командами кандидатів на посаду президента".

"Залишаємо за собою право звернутися до судових органів у разі продовження політичних інсинуацій та звинувачування консорціуму в корупції", - сказано у заяві.

Члени наглядової ради закликали організаторів усіх інших екзит-полів оприлюднити матеріали польових досліджень, обіцяючи оприлюднити на сайтах учасників консорціуму свої матеріали.

 У Національному екзит-полі також закликають усю українську громадськість "не лише морально, а й фінансово" підтримати проведення Національного екзит-полу'2010 у другому турі виборів, "щоб він міг охопити більшу кількість виборчих дільниць".

Це дасть змогу виконавцям Національного екзит-полу не лише отримати незалежні та адекватні волевиявленню громадян результати.   

На повноцінне проведення робіт у другому турі президентських виборів не вистачає $72 тисячі.  

Обговоривши різницю результатів Національного екзит-полу та інших опитувань  у першому турі виборів, члени наглядової ради Національного екзит-полу заявили, що "подібне опитування на допустимому теорією та методикою екзит-полів мінімумі - 240 виборчих дільницях - допускає наявність похибки до 4%".

"Це, а також інші об'єктивні фактори, присутність та вплив яких на величину отриманих результатів науково-критично вивчається, могли вплинути на акумуляцію розбіжностей в один бік - тобто зблизити дані щодо двох основних кандидатів на пост президента", - сказано у заяві.

Як відомо, у першому турі виборів Національний екзит-пол показав розрив між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко у 4%, тоді як інші три компанії точно спрогнозували пізніше підтверджений ЦВК результат виборів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування