Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв не чіпати Раду

П'ятниця, 22 січня 2010, 22:06
Президент Віктор Ющенко не буде відновлювати дію призупиненого указу про розпуск парламенту, який він підписав у листопаді 2008 року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер.

"Я указ про розпуск парламенту не відновлю і бачу в цьому, скоріше, змістовну логіку", - наголосив він.

"Ми не маємо парламенту, у якому є політична формалізована більшість. У нас немає 226 депутатів, тому ми маємо вже протягом двох років неефективно працюючий парламент", - зазначив Ющенко.

"Якщо сформувати додаткові запити до Конституційного Суду відносно правової оцінки формування більшості в парламенті, я думаю, легко на правовій основі дійти до висновку, що український парламент зараз де-юре не має політичної більшості", - сказав президент.

За його словами, таким чином "парламент має бути розпущений".

Водночас Ющенко заявив: "Я переконаний, що зараз пріоритет в Україні дещо інший".

"Ми знаходимося на одному з самих чутливих політичних моментів, коли обирається новий глава держави. Це політично дуже вразливий момент. Він може привести до дуже серйозних потрясінь, якщо паралельно задіяти інші точки нестабільності", - сказав глава держави.

"Я категорично і однозначно заявляю, що я не маю намір робити перегляд, уточнення, розвиток рішення про розпуск парламенту, яке було прийнято...Цей указ призупинений, і в такому статусі він і буде", - запевнив Ющенко.

"Я переконаний, що ми у спілкуванні з парламентом і КС зможемо знайти тлумачення, яке давало б правову основу, після виборів президента, розв'язати парламентську кризу в Україні", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування