Путін тихо "розвів" Тимошенко - Березовський

Неділя, 24 січня 2010, 18:01
Бізнесмен Борис Березовський вважає, що доля Росії вирішується в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Мій політичний інтерес завжди незмінно з Росією і всім, що може допомогти Росії стати цивілізованою країною. І тому важливо було в 2004 році, щоб Україна зробила такий вибір, і вона по суті тягнула Росію за собою", - зазначив бізнесмен.

"І взагалі правильно було б ставити питання про приєднання Росії до України, як свого часу відбулося приєднання Східної Німеччини до Західної Німеччини. Але на жаль, на цьому етапі мої очікування не виправдалися", - сказав Березовський.

Він також вважає, що російські інтереси в Україні колосальні.

"Я взагалі вважаю, що немає більш важливої зовнішньополітичної проблеми для Росії, ніж Україна", - заявив бізнесмен.

"Я вже сказав, що майбутнє Росії вирішується в Україні, а це розуміють і ті, хто хотіли б, щоб Росія стала цивілізованою країною, і ті, хто хочуть, щоб вона залишилася в цьому дикунстві, в якому вона перебуває", - зазначив Березовський .

"Просто цього разу все робиться грамотніше, я маю на увазі дії російських спецслужб, які просто заполонили Україну, просто вони ведуть себе тихіше, не кричать як минулого разу, Путін не рве на собі сорочку, а просто тихо розвів, зокрема, Тимошенко, заспокоїв її", - сказав він.

Бізнесмен підкреслив, що "завжди ставка робилася на Януковича, ніяких сумнівів немає, бандитський режим в Росії, природно, бачить в Януковичі свого".

"Просто тонше це робиться. Але це зовсім не означає, що зусиль докладається менше, ніж у 2004 році. Я вважаю, що зусиль значно більше, і ресурс значно більший, просто це все тихо, непомітно, у тому числі для Заходу", - заявив Березовський.

"Захід у черговий раз підтвердив свою повну імпотенцію, абсолютне нерозуміння важливості того, що відбувається", - вважає він.

"Я вважаю, що це в тисячу разів складніше, ніж те, що відбувається в Ірані, в тисячу разів складніше, ніж те, що взагалі відбувається на Близькому Сході, тому що тут вирішується не лише майбутнє Росії, але взагалі вирішується майбутнє цінностей західних цивілізацій", - підкреслив бізнесмен.

Коментуючи заяву прем'єра Росії Володимира Путіна про неприпустимість "українізації" політичного життя в РФ, Березовський сказав: "Він за цим словесним лушпинням ховає думку про те, що Росії демократія не потрібна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування