Луценко скаржиться, що на його орлів завели 2 справи за комбінат "Україна"

Понеділок, 25 січня 2010, 12:04

Прокуратура Києва порушила дві кримінальні справи проти представників міліції за дії на поліграфкомбінаті "Україна".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Києві.

Як відомо, партія регіонів звинуватила міліцію в потуранні рейдерському захопленні підприємства.

"Прокуратура продовжує лінія на залякування міліції. Справа порушена тому, що до державного комбінату "Україна" під'їхав автобус з синіми номерами міліції, які не допустив 60 депутатів Партії регіонів на територію комбінату для продовження цього мордобою", - заявив міністр.

"Я думаю, що очевидна вмотивованість таких політичних сил. Прокурор Києва Євген Блажівський підтвердив факт порушення кримінальної справи за двома статтями щодо неправомірних дій працівників міліції", - додав Луценко.

Луценко спростував депутатські заяви про присутність на території комбінату працівників приватної охоронної фірми.

"Жодної приватної охоронної структури в такій кількості (депутати заявляли 300 осіб) не було. Люди, які пробивали дорогу для в.о. директора через димові шашки і кип'яток - це працівники охорони поліграф комбінату "Україна". Про це є заява заступника по службі безпеки комбінату", - заявив міністр.

За словами міністра, працівники міліції після виклику на телефон 02 в 6:09 намагалися  пройти на підприємство, але їм було вчинено опір з боку охоронців народних депутатів, які "включили брансбойт з кип'ятком та кидали димові шашки".

В результаті міліцією було затримано 22 особи, 18 з яких представились помічниками народних депутатів, а 2 охоронців комбінату.

За словами Луценка, всім затриманим висунуто звинувачення щодо опору працівникам правоохоронних органів. Справу спрямовано до суду і ми вимагаємо для них по 15 діб адмінарешту.

Крім того, за словами Луценка, до Шевченківського райвідділку міліції, вже прибули депутати ПР ,які вимагають звільнення усіх затриманих.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...