Новий президент протягне лише 2 роки?

Вівторок, 26 січня 2010, 11:40

Екс-кандидат у президенти Анатолій Гриценко не виключає проведення дострокових виборів президента.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Столичные новости", повідомляє УНІАН.

На йог думку, кардинальне перегрупування сил і остаточна зміна першого ряду політичної еліти відбудеться після дострокових парламентських і дострокових президентських виборів.

Після свого обрання новий глава держави спробує сформувати нову конфігурацію більшості у Верховній Раді, вважає депутат.

"Цілком ймовірно, що його спроба буде вдалою. На короткий період", - відзначив депутат.

Водночас він переконаний, що обраний з числа нинішніх двох кандидатів президент не зможе утримати ситуацію під контролем, насамперед в економіці і соціальній сфері.

"Тому попереду на нас чекають дострокові президентські вибори. Коли це станеться - через рік, півтора, два - це лише питання часу", - відзначив Гриценко.

"Сумніваюся, що парламент зможе прийняти украй необхідні зміни до Конституції, щоб системно і на тривалу перспективу закріпити в країні ефективну вертикаль виконавчої влади з паралельною передачею повноважень і ресурсів на місцевий рівень", - заявив він.

"Є також сумніви у тому, що Верховна Рада зможе прийняти законодавчий пакет, спрямований на глибокі системні реформи у ключових сферах. Більше того, не впевнений, що новообраний президент наважитися внести до парламенту такий пакет", - підкреслив Гриценко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування