Грузинських бойовиків могли фінансувати Турчинов і К° - "регіонал"

Вівторок, 26 січня 2010, 17:04
 

Близько 15 осіб кавказької зовнішності бачив депутат від Партії регіонів Василь Грицак під час захоплення комбінату "Україна".

"Коли відбувалася незаконна спроба захоплення комбінату "Україна" я на власні очі бачив серед нападників до 15 осіб кавказької зовнішності", - йдеться у заяві депутата.

"Зважаючи на їх пересування територією комбінату, їх цікавили в першу чергу приміщення, де зберігаються державні документи суворого обліку, обладнання, на якому виготовляються виборчі бюлетені", - додає Грицак.

За словами депутата, до фінансування "грузинських бойовиків" можуть бути причетні перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, заступник міністра Кабміну Сергій Чоботарь та співробітник Кабміну Володимир Рудик.

"Турчинов, Чоботар та їх ставленики, шляхом примушування громадян до незаконних платежів, отримали близько 640 млн. грн. за 2009 рік під час оформлення та видачі паспортних документів", - заявляє Грицак.

"Ці кошти могли бути використані злочинною групою у складі Турчинова, Чоботаря та Рудика на фінансування так званих грузинських бойовиків, про залучення яких до України під час першого туру виборів так багато пишуть ЗМІ", - додає він.

За словами Грицака, "150 млн. грн., які були сплачені громадянами за оформлення документів і акумулювалися на цільових рахунках Держказначейства були витрачені не за цільовими призначенням, а на святкування Нового року на Майдані Незалежності Юлією Тимошенко".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування