Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко упевнений, що ЄС при будь-якому президенті буде на перших місцях

Середа, 27 січня 2010, 11:08
 

Глава Міністерства закордонних справ Петро Порошенко сподівається, що робота зі створення зони вільної торгівлі з ЄС буде завершена в поточному році.


Про це він сказав на зустрічі з членами Американської торговельної палати у вівторок ввечері в Києві, передає Інтерфакс.

"Ми плануємо завершити роботу з цього питання (по створенню зони вільної торгівлі з ЄС) у 2010 році", - сказав він.

За його словами, Україна має в переговорах з ЄС захищати свої національні інтереси й інтереси своїх виробників: "Мої зустрічі з колегами з ЄС дають мені підстави для оптимізму в цьому напрямку", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що спостерігається значний прогрес у переговорах по підписанню угоди про Асоціацію, уже погоджений текст цього документа.

Однак, за словами глави МЗС України, зараз необхідно працювати над частиною угоди, що стосується створення зони вільної торгівлі.

Порошенко сподівається, що з завершенням економічної кризи і приходом нової влади, цей процес буде завершений.

Міністр переконаний, що, хто б ні переміг у президентських виборах, напрямок убік Європейського союзу - буде пріоритетним.

За його словами, у цьому контексті дуже багато реформ має здійснити саме Україна.

"Ми вважаємо, що зараз умови поліпшуються, і ми зможемо багато чого зробити з того, що від нас очікують європейські партнери", - сказав Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування