Регіонали увірвалися до суду, боячись лобізму Тимошенко

Середа, 27 січня 2010, 11:07

У Партії регіонів підозрюють Київський апеляційний суд у лобіюванні інтересів Юлії Тимошенко.

Так депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко пояснив їхню появу в суді з вимогою надати інформацію про принципи і порядок розподілу виборчих справ, повідомляють Українські новини.

За його словами, 27 січня, він разом з колегою по фракції ПР Валерієм Бондиком прибув до суду, щоб у порядку здійснення депутатських повноважень з'ясувати, як у цьому суді застосовується закон про автоматизований розподіл справ між суддями.

Політик відзначив, що вони з колегою вирішили здійснити таку перевірку в зв'язку з низкою рішень цього суду у виборчих справах, законність яких викликає у них сумнів.

За словами Мірошниченка, глава суду Анатолій Денисов повідомив їм, що цей закон у суді не застосовується.

Мірошниченко відзначив, що, за даними окремих експертів, Денисов може мати відношення до Юлії Тимошенко, а отже може лобіювати її інтереси в суді.

Як повідомлялося, раніше Денисов заявив, що Мірошниченко і Бондик увірвалися в його приймальню і перешкоджають нормальній роботі суду, вимагаючи надати інформацію про принципи і порядок розподілу виборчих справ.

Київський апеляційний адмінсуд разом з Вищим адмінсудом є судовими інстанціями по розгляду справ, пов'язаних з виборами президента.

Відзначимо, Вищий адмінсуд уже майже місяць знаходиться в епіцентрі скандалу в зв'язку з неможливістю визначити, хто є повноважним в.о. голови цього суду - Олександр Пасенюк чи Микола Сірош.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування