Мінфін вирішив до виборів не чіпати хворий мозоль регіоналів

Середа, 27 січня 2010, 12:22

Міністерство фінансів не має наміру змінювати директора поліграфічного комбінату "Україна" до закінчення виборів президента.

Про це журналістам сказав виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"До виборів жодних рухів з нашої сторони там не планується, і не планувалося", - підкреслив Уманський.

Він відзначив, що чинним керівником підприємства є Валентин Музика.

"Керівником на сьогоднішній день є його чинний директор пан Музика, його ніхто не звільняв, жодних угод з ним ніхто не розривав", - сказав Уманський.

За його словами, ситуація, що склалася на заводі, є надмірно політизованою.

"На жаль, ситуація є винятково політичною. Якби не було другого туру (виборів президента), і участі в цьому процесі поліграфкомбінату "Україна", я думаю, що ніяких зіткнень там би не було", - підкреслив Уманський.

В.о. міністра фінансів відзначив, що відповідно до чинного статуту підприємства, директор був одноособовим керівником, а Міністерство фінансів ухвалило зміни в статут підприємства, якими вводилася дирекція і з'являвся конкурс на заміщення вакантної посади гендиректора, і відомство, з огляду на те, що Музика дійсно має проблеми зі здоров'ям, призначало виконуючого обов'язки директора на час до проведення цього конкурсу.

Уманський відзначив, що Мінфіну відомо про рішення суду, яким припинялися зміни в статут.

"Ми оскаржуємо це рішення, і я глибоко переконаний, що в будь-якій політичній ситуації Міністерство фінансів виграє цей судовий процес", - сказав Уманський.

Він підкреслив, що Мінфін діяв чітко в рамках закону про управління об'єктами державної власності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News