На міністра Криму завели справу за фальшивий диплом і вимагають відставок

Середа, 27 січня 2010, 13:25

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу у відношенні міністра курортів і туризму Криму Андрія Сумцова за фактом використання підробленого диплома.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Криму.

Повідомляється, що міліція провела перевірку про використання Сумцовим (до 1999 року - Жидик) "свідомо підробленого" диплома про вищу освіту кваліфікаційного рівня "магістр права".

У лютому 2009 року Сумцов просив голову Верховної Ради АР Крим Анатолія Гриценка призначити його міністром курортів і туризму АР - і надав у Міністерство диплом KB № 27935296 на бланку серії А № 004723, "виготовлений на основі фотокомп'ютерних технологій".

Згідно з цим документом від 30 червня 2006 року, Сумцов у 2006 році закінчив Київський Національний університет ім. Шевченка за фахом "Правознавство" і отримав кваліфікацію "магістр права". На підставі його Сумцова призначили міністром.

Однак за інформацією, наданою університетом, на юридичному факультеті в архіві і на кафедрах КНУ ім. Шевченка відсутні документи, які могли б підтвердити факт навчання Сумцова в даному вузі, повідомляє МВС у Криму.

Крім того, в університеті відсутня інформація, яка підтверджує видачу Сумцову диплома зі згаданими даними й отримання ним повної вищої освіти за фахом "Правознавство" і кваліфікації "магістр права".

Немає інформації про диплом KB № 27935296 на ім'я Сумцова (Жидик) від 2006 року й у єдиній інформаційній базі даних Міносвіти, зазначають у кримському МВС.

Бланк до диплома про вищу освіту (диплом магістра) серії А № 004723, як слідує з листа з поліграфічного комбінату "Україна" від 29 грудня 2009 року, там не виготовлявся.

Таким чином, у діях Сумцова вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ст. 358 ч.З КК - "використання свідомо підробленого документа".

Тому 26 січня 2010 року прокурор АР Крим Бойко порушив кримінальну справу у відношенні Сумцова за фактом використання свідомо підробленого документа.

У повідомленні зазначається, що ГУ МВС України в Криму "неодноразово попереджало" голову кримської Верховної Ради Гриценка й голову Ради міністрів АРК Плакиду про те, що Сумцов не має вищої освіти й на посаду міністра призначений незаконно.

"Однак із їхнього боку, крім звинувачень і претензій на адресу міліції, жодних заходів не вживалося, що дає повну підставу після порушення кримінальної справи у відношенні Сумцова порушувати питання про їхню персональну відповідальність, тобто відставку", - говориться в повідомленні прес-служби кримського ГУ МВС.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування