Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не залишив Тимошенко "перспективи"

Четвер, 28 січня 2010, 07:59

Кандидат у президенти Віктор Янукович вважає, що його суперниця на виборах, прем'єр Юлія Тимошенко не має перспективи залишитися у владі.

Про це він сказав у півгодинному інтерв'ю журналістам трьох іноземних ЗМІ в середу, повідомляє "Рейтер".

"Її несистемність і неефективність і авторитаризм у керуванні країною, політикою - це те, що сьогодні відштовхує і не дає ніякої перспективи", - сказав Янукович, назвавши збереження прем'єрського портфеля за Тимошенко "неможливим".

При цьому він не торкнувся питання про прийнятну для нього кандидатуру прем'єра у випадку обрання його президентом.

Як відомо, прем'єра в Україні призначає парламент рішенням більшості, яку формально зараз складають противники Януковича і його Партії регіонів - БЮТ, "НУ-НС" і Блок Литвина.

Янукович говорить, що спробує переманити на свою сторону частину депутатів і створити свою правлячу коаліцію, а якщо не вийде - доможеться дострокових виборів.

"Одразу після президентських виборів почнеться переговорний процес щодо формування нової коаліції. Якщо така коаліція буде сформована, то питання дострокових виборів буде відкладене вбік", - сказав він.

"Якщо коаліція не буде створена, то, звісно, будуть дострокові вибори", - запевнив Янукович.

Він вважає 5 років правління "помаранчевої" команди "втраченим періодом", а головним завданням майбутньої влади - боротьбу з бідністю і реформу економіки.

Зокрема, Янукович наполягає на підвищенні соцвиплат, незважаючи на рекомендацію МВФ обмежити витрати бюджету в умовах кризи.

"Соціальні стандарти повинні бути у відповідності з реальною ситуацією в житті в країні. Влада повинна захищати соціально незахищені прошарки населення", - сказав лідер "регіоналів".

"Ми з МВФ визначимо таку програму співпраці, яка влаштовуватиме МВФ і Україну, і ми ці відносини побудуємо прозорі і зрозумілі для українського суспільства, і які будуть підтримуватися українським парламентом", - пообіцяв він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...