У справі Гонгадзе погляди знову розійшлися

Четвер, 28 січня 2010, 08:45

Генпрокуратура надала матері Георгія Гонгадзе зразки кісткових тканин черепа, який імовірно належить журналісту, для приватної експертизи.

26 січня в ГПУ провели додаткове судово-медичне дослідження черепа, знайденого в липні 2009 року за наводкою головного підозрюваного Олексія Пукача, пише "Комерсант-Україна".

Мати загиблого журналіста Леся Гонгадзе була запрошена для участі в слідчих заходах.

"З дозволу Генпрокуратури я пішла в морг, подивилася цей череп і зробила певні висновки", - розповіла вона.

Докладно про свої висновки Леся Гонгадзе не розповіла, але дала зрозуміти, що сумнівається, що знайдений череп належить її синові:

"У Генпрокуратури своя позиція, а в мене свій погляд і свої висновки. Я й минулого разу зробила свої висновки, але стала посміховищем - моя думка в увагу не приймають".

Мати журналіста розповіла, що в ході судмеддослідження Генпрокуратура дозволила їй узяти зразки кісткових тканин черепа для проведення приватної експертизи ДНК.

"Я хочу за свій рахунок провести генетичну експертизу. У мене є молочний зуб мого сина, що дасть остаточну відповідь - я дізнаюся все чи нічого", - сказала вона.

Експертизу Леся Гонгадзе збирається замовити в одній із європейських країн і вже почала збирати гроші на оформлення візи і поїздку.

"Я знаю, що Генпрокуратура швидше за все не прийме результати цієї неофіційної експертизи. Але я хочу визначитися для себе", - пояснила мати Георгія Гонгадзе.

У вдови журналіста Мирослави Гонгадзе, за словами її представника Валентини Теличенко, заперечень проти проведення такої експертизи немає. Але Мирослава Гонгадзе наполягатиме на проведенні офіційної міжнародної експертизи.

"У Мирослави вже давно немає сумнівів у тому, що дійсно був знайдений череп, який належить Георгію Гонгадзе. Але, щоб мати докази не тільки для себе, але й для суду, і для суспільства, вона наполягає на проведенні генотипоскопічної експертизи за межами України", - сказала Теличенко.

Під час дослідження черепа 26 січня витягли металевий уламок, виявлений у його лівій лобовій частині. За словами Лесі Гонгадзе, у її сина за життя не було жодних осколкових поранень голови. Спостерігати за витягненням вона не змогла

А Теличенко говорить: "Цей осколок дійсно був, і Мирослава, і багато друзів Георгія пам'ятають про це і навіть говорили під протокол".

"У мене була мета перевірити, чи не вбили його пострілом у голову, бо була версія, що голову відокремили через те, що в неї вистрілили з табельної зброї. У результаті виявилося, що в черепі є лише одне металеве включення - цей осколок", - сказала представник Мирослави Гонгадзе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування