Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали хочуть звільнити голову суду, який підіграв БЮТ

Четвер, 28 січня 2010, 13:38

Депутат Партії регіонів Валерій Бондик пропонує звільнити голову Київського апеляційного адмінсуду Анатолія Денисова.

Відповідний проект він вніс до Верховної Ради.

Як відомо, у середу депутати-регіонали увірвалися до приймальні Денисова, вимагаючи надати пояснення як розподіляються справи в суді. Тоді ж Юрій Мірошниченко висловив припущення, що голова суду лобіює інтереси Юлії Тимошенко.

"Голова Київського апеляційного адміністративного суду Денісов  запровадив такий розподіл справ між суддями, за якого сформувалася система наявності суб'єктивного фактору і застосування так званого "ручного варіанту" розподілі найбільш вагомих адміністративних справ", - йдеться в постанові.

"За такого підходу було повністю знівельовано принципи неупередженого та незалежного здійснення правосуддя. Як приклад, можна навести "нічні" рішення Київського апеляційного адміністративного суду, якими здійснено істотний вплив на реалізацію виборчих прав та свобод громадян", - вказують регіонали.

Вони вказують, що "нехтуючи положеннями Конституції та законів України голова Київського апеляційного адміністративного суду України Денісов самостійно визначає суддю-доповідача та склад колегії суддів при розгляді справи, що порушує встановлений в державі порядок документообігу у суді".

"Денісов виконує обов'язки не чесно і не сумлінно, не об'єктивним і справедливим.  Такі дії містять ознаки порушення ним присяги судді ", - вказують регіонали і вимагають його звільнення.

Як відомо апеляційний адмінсуд поновив у ніч перед першим туром виборів на посаді члена ЦВК Анатолія Писаренка, що було на користь БЮТ.    

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...