БЮТ: "Регіони" відправили штурмувати суди колишніх суддів

Четвер, 28 січня 2010, 17:44
Депутат від БЮТ Олена Шустік заявила, що депутати від Партії регіонів продовжують утримувати в "облозі" Київський апеляційний адмінсуд.

"Не маючи на те жодних підстав, вони влаштували в суді чергування: на зміну Валерію Бондику, Юрію Мірошниченку і Ельбрусу Тедеєву прийшли  Дмитро Притика, Ігор Плохой, Леонід Фесенко, Едуард Павленко", - сказала вона.

За словами депутата, Павленко у четвер з 14:39 до 16:00 "незаконно перебував у кабінеті начальника відділу документального забезпечення та контролю, де відбувається розподіл справ".

"Вони вже опустились до того, що посилають "штурмувати" суди колишніх суддів. Леонід Фесенко - був головою апеляційного суду Луганської області, Дмитро Притика - Головою ВГСУ", - наголосила Шустік.

"Судді колишніми не бувають, тому я навіть припустити не могла, що ці шановані правники перетворяться у маріонетки політиків і забудуть про суддівську честь", - сказала депутат.

Також Шустік заявила, що "присутністю регіоналів суддям та апарату крім психологічного дискомфорту завдана ще й матеріальна шкода", повідомляє прес-служба Української соціал-демократичної партії, яка входить до БЮТ.

"Понад 200 осіб можуть не отримати заробітної плати за січень, оскільки голова КААС Анатолій Денісов, протестуючи проти правової анархії, був вимушений тимчасово залишити своє робоче місце і не зміг підписати платіжні документи", - сказала депутат.

Вона також зазначила, що регіонали ініціювали звільнення голови суду та чотирьох неугодних суддів.

Як відомо, у середу вранці БЮТ заявив, що група невідомих осіб під керівництвом регіоналів Бондика та Мірошниченка захопила приміщення Апеляційного адміністративного суду Києва.

Пізніше голова КААС Анатолій Денисов підтвердив факт втручання у роботу суду регіоналів.

У свою чергу Бондик повідомив, що він та його колега Мірошниченко прибули до КААС як депутати, члени профільного комітету Верховної Ради з питань правової політики у зв'язку з тим, що є значний суспільний інтерес до роботи цього суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування