У Ющенка не змогли наостанок не вкусити Тимошенко

П'ятниця, 29 січня 2010, 10:09

Секретаріат президента звинувачує уряд в проведенні чергової піар-акції замість допомоги підприємцям.

Про це йдеться в заяві секретаріату.

За їх твердженням, засідання 27 січня "стало продовженням вже звичної практики проведення масштабних піар-акцій, які є демонстрацією бурхливої діяльності Уряду, проте не сприяють створенню сприятливих умови для розвитку підприємництва в Україні".

Головним аргументом секретаріату є те, що рішення уряду не виконуються або навіть відміняються ним після помпезної презентації.

Вони відзначають, що на останньому засіданні Уряду було ухвалено 25 нормативно-правових актів .

"Проте абсолютно неприйнятним є те, що такі важливі для малого бізнесу законопроекти розробляються кулуарно, без широкого громадського обговорення. Останні два законопроекти було розміщено на офіційному сайті Держкомпідприємництва за два дні до засідання уряду, хоча відповідно до закону строк має становити не менше місяця", - зазначають у секретаріаті.

"Не кращий приклад його дотримання подала й сама прем'єр-міністр: з метою припинити дискусію серед міністрів, яка почалася внаслідок незгоди із припиненням ліцензування окремих видів діяльності, вона запропонувала делегувати їй право вирішити це питання. Так було подано приклад підміни фахового підходу волюнтаристським", - йдеться в заяві.

У секретаріаті наводять дані, що за індикатором сплати податків в рейтингу дослідження "Ведення бізнесу - 2010" Україна посіла 181 місце з серед 183 країн світу, погіршивши показник попереднього року.

"На жаль, на сьогодні немає симптомів, які б свідчили про покращення ситуації. Санкціонований урядом тиск на вітчизняний бізнес щодо сплати наперед податків позбавив підприємства обігових коштів. У поєднанні з колапсом системи банківського кредитування це не лише гальмує розвиток бізнесу, а й ставить його на межу виживання", - вказують у секретаріаті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News