Онук Сталіна просить завести справу на СБУ. Відео

П'ятниця, 29 січня 2010, 11:13
Онук Сталіна Євген Джугашвілі просить українські суди та слідчих пояснити, на якій підставі його діда було звинувачено в організації Голодомору.

Про це сказав журналістам у п'ятницю представник Джугашвілі Леонід Жура, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми відвезли заяву до посольства України, там не прийняли. Тому ми направили рекомендованим листом. Просимо надіслати нам всю судову справу з апеляційного суду України та всі документи слідства", - сказав він.

Сам Джугашвілі у відеозверненні, розміщеному в інтернеті, просить українську Генпрокуратуру порушити кримінальну справу проти працівників СБУ, які звинуватили Сталіна у скоєнні злочинів, і проти суддів, які, за його словами, не надали його дідові захисників і винесли "завідомо неправосудний вирок".

"Вчинення моїм дідом будь-яких злочинів за законами радянських часів і нинішньої України - це цинічний вимисел", - сказав Джугашвілі.

"З формальної точки зору на початку 30-х років минулого століття на території України і в світі геноцид не був злочином. Відповідно, працівники СБУ та судді цинічно знехтували пунктом 1 статті 7 Європейської конвенції про захист прав людини: "ніхто не може бути засуджений за вчинення будь-якого діяння, яке відповідно до чинного на час його вчинення національного або міжнародного законодавства не було карним злочином", - додав він.

"Мій дід Сталін був звинувачений і засуджений за відсутності події інкримінованого йому злочину. Слідчі порушили статтю про притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності. Стаття про геноцид була введена лише в 90-х роках минулого століття", - зазначив Джугашвілі.

Як відомо, раніше Апеляційний суд Києва визнав більшовицьких лідерів СРСР і УРСР винними в організації в 1932-1933 роках голодомору в Україні. Суд назвав масовий голод початку 30-х років минулого століття геноцидом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування