Порошенко розповів про головну тему України та Молдови

П'ятниця, 29 січня 2010, 20:17
Врегулювання придністровського конфлікту є головною темою у співпраці між Україною та Молдовою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко, повідомляє Інтерфакс.

"Ми домовилися з моїм колегою про те, що питання активізації діалогу в придністровському врегулюванні будуть знаходитися в числі перших пріоритетів співпраці між Україною та Молдовою", - підкреслив він.

Міністр також додав, що в цьому зацікавлена як українська, так і молдавська сторона, і сторони сподіваються на прогрес у цьому напрямку.

"Заморожений конфлікт у центрі Європи не потрібен нікому. В першу чергу, він не потрібен жителям Придністров'я", - зазначив Порошенко.

"І для цього ми будемо приймати самі ефективні, максимально компромісні, з урахуванням всіх інтересів рішення", - заявив він.

"Найбільш компромісні рішення, з урахуванням всіх інтересів, але виходячи з абсолютно чіткого принципу територіальної цілісності і суверенітету республіки Молдова", - сказав Порошенко.

У свою чергу віце-прем'єр, міністр закордонних справ Молдови Юрій Лянке підкреслив, що придністровський конфлікт "є великою проблемою і бідою для республіки Молдова".

Як відомо, у п'ятницю розпочався заключний етап встановлення спільного українсько-молдовського кордону.

У свою чергу МЗС Придністров'я заявив: "На жаль, Придністров'я позбавлене можливості повноцінної участі в демаркаційних роботах на всіх рівнях через відсутність чіткого механізму рівноправного гарантованого представництва ПМР у відповідних форматах і механізмах".

"У цих умовах ПМР підтверджує свою готовність не перешкоджати демаркації українського кордону на узгоджених умовах і буде діяти у відповідності зі своїми міжнародними зобов'язаннями та внутрішнім законодавством", - йдеться у повідомленні прес-служби МЗС Придністров'я.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування