У Європі пояснили Україні, що пора щось робити

Середа, 10 лютого 2010, 19:42
Європейський Союз чекає від України конкретних кроків для реалізації реформ.

Про це в середу в Страсбурзі в Європейському парламенті заявив європейський комісар з питань зовнішньої політики та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Послання ЄС Україні чітке: зараз час діяти. Ми очікуємо побачити конкретні кроки вперед", - сказав він, виступаючи на слуханнях українського питання за дорученням віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон.

Фюле зазначив, що реформи є необхідними для майбутнього добробуту та безпеки України.

У зв'язку з цим він зазначив, що "дії потрібні на багатьох рівнях".

Серед них єврокомісар назвав термінові заходи по боротьбі з корупцією, поліпшення умов для бізнесу та інвестиційного клімату, гарантії справедливої конкуренції, зміцнення незалежної судової системи.

Він також відзначив і секторальні реформи - в секторі енергетики, зокрема, газовому секторі, у сфері транспорту і навколишнього середовища.
   
Фюле особливо зупинився на конституційній реформі, яка повинна "принести стабільність". "Україні вирішувати, яку модель адаптувати, але вона повинна гарантувати ефективну систему балансу і перевірки", - підкреслив він.

Єврокомісар також зазначив: "Впровадження європейських стандартів зможе гарантувати, що Україна отримає всі вигоди від реалізації угоди про асоціацію".
   
Фюле підтвердив заплановане "технічне та фінансове співробітництво з Україною у розмірі 435 млн. євро. без урахування можливої макрофінансової допомоги".

Також він підтвердив і зафіксовані цілі угоди про асоціацію - політична асоціація та економічна інтеграція України і ЄС.

"Але наші пропозиції - це не вулиця з одностороннім рухом. І наближення України залежить від якості (виконання роботи) і від економічних зусиль. Ми очікуємо співпраці з Україною для досягнення наших спільних цілей", - підкреслив Фюле.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування