Європейці вважають, що Ющенко "оплатив рахунки багатьох проблем"

Середа, 10 лютого 2010, 22:01
Президентські вибори в Україні є важливою подією для всього регіону.
 
Про це в Європарламенті заявив єврокомісар з питань зовнішньої політики та європейської політики сусідства Штефан Фюле, який виступив на слуханнях українського питання за дорученням віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон.
   
Назвавши Україну "ключовим партнером для ЄС", єврокомісар зазначив, що вибори в Україні - "дуже важлива подія не тільки для країни, але і для всього регіону".

"Це важливо, тому що демократична Україна буде важливим прикладом для своїх сусідів", - сказав він.
   
"Ми вітаємо позитивну оцінку міжнародних спостерігачів...Ми вітаємо український народ з його прихильністю до демократичних процесів", - заявив Фюле.

"Цілком очевидно, що українська демократія продовжує свій процес консолідації. Це - важливе досягнення", - зазначив він.

Єврокомісар також вважає, що вибори є можливістю "для нового старту".

"Життєво важливо для України рухатися вперед. Успіх виборчого процесу в Україні, з огляду на географічну і стратегічну важливість України, має значення для ЄС", - підкреслив Фюле.

Практично у всіх виступах європейських депутатів під час обговорення ситуації в Україні звучали положення про необхідність політичної стабільності в Україні з метою проведення реформ, які дозволять їй наблизитися до ЄС.

Зокрема, депутат Елмар Брок сказав: "Я сподіваюся, що нові вибори принесуть стабільність і я сподіваюся, що це приведе до стабільної демократії, яка в себе вірить".

Депутат Ребека Харм, говорячи про низьку підтримку чинного президента Віктора Ющенка, висловила думку, що він "оплатив рахунки багатьох проблем".

Депутат Лена Коларська-Бобинська зазначила, що вибори продемонстрували діючу в Україні демократію.

За її словами, "Україна повинна прискорити свої реформи". "Якщо такий прогрес буде досягнутий, ЄС повинен подумати над своєю обіцянкою про членство для України", - зазначила політик.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...