У Німеччині вирішили, що біографію Януковича краще не аналізувати

Четвер, 11 лютого 2010, 08:22

Загострювати увагу на тому, що ще 5 років тому Віктора Януковича називали в Берліні фальсифікатором виборів, не варто, вважають у Німеччині.

Такої думки дотримується депутат Бундестагу Карл Ґеорґ Велльманн, який входить до комітету з зовнішньополітичних питань, передає "Німецька хвиля".

Велльманн упевнений, що Янукович, обійнявши найвищу в Україні посаду, буде демократично обраним президентом, бо й міжнародні організації назвали вибори прозорими.

Німеччина ж прагне, передусім, розвитку відносин з Україною і стабілізації української політичної ситуації, наголосив депутат Бундестагу.

Тому аналіз біографії Януковича - це контрпродуктивна справа, вважає Велльманн.

"Підглядання в минуле нам нічого не дасть. Його обрали - і нам говорити з ним, як з представником його країни", - каже німецький парламентар.

Проте самі вибори президента ще не означають, що Україна перейшла "Рубікон", і всі проблеми залишилися у минулому. Верховна Рада з її старим складом сприяє невизначеності майбутнього країни, каже Велльманн.

На його думку, політичні сили в Україні мали б домовитися про стабільну більшість в парламенті для ухвалення терміново необхідних економічних і соціальних реформ.

За словами депутата Бундестагу, це призвело б і до значного поліпшення німецько-українських стосунків - і у цьому випадку Янукович може навіть розраховувати на запрошення для виступу в Бундестаг.

"Сподіваюся, що це станеться якнайшвидше. Але в першу чергу повинна бути стабілізована політична ситуація в Україні", - наголосив Велльманн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування