Тимошенко не збирається віддавати банк Фірташу

Четвер, 11 лютого 2010, 11:02

Прем'єр Юлія Тимошенко домагатиметься переведення активів і пасивів банку "Надра" у банк Родовід банк.

Про це вони заявила на засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

Перд цим в.о. міністра фінансів Ігор Уманський запропонував скасувати постанову уряду №1430 від 23 грудня 2009 року, згідно з якою активи і пасиви банку "Надра" передаються "Родовід Банку".

"Я хочу запропонувати відмінити рішення уряду, яким ми пропонували врегулювати ситуацію навколо банку "Надра" шляхом передачі активів і пасивів "Родовід Банку", враховуючи ті рішення, які вчора були прийняті Національним банком, і той розгляд, який прямо зараз відбувається на правлінні (Нацбанку) щодо банку "Надра, - сказав Уманський.

У відповідь прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що питання, запропоноване Уманським, буде внесене до порядку денного.

"Ми добиватимемося у Національного банку, щоб вкладників банку "Надра", яким не повертають депозити, передали в "Родовід Банк" і повернули їм вклади", - сказала Тимошенко.

Як відомо, правління Національного банку України ухвалило рішення про продовження тимчасової адміністрації в банці "Надра" на один рік - до 9 лютого 2011 року.

Як пише "Комерсант-Україна", Дмитро Фірташ перешкодив переведенню депозитів вкладників "Надра" у Родовід Банк.

Він запропонував санувати банк і влити в нього 6 мільярдів гривень. Уже сьогодні правління Нацбанку може погодитися на цю пропозицію, якщо Фірташ надасть докази наявності в нього таких коштів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування