Тимошенко продовжують дзвонити про фальсифікації на виборах

Четвер, 11 лютого 2010, 13:42

На урядову телефонну "гарячу лінію" 0-800-507-309 надходять численні звернення громадян стосовно фальсифікацій на виборах президента України.

Про це повідомила директор Соціального контактного центру, що забезпечує функціонування "гарячої лінії", Анастасія Савенок , яку цитує прес-служба БЮТ.

Вона зазначила, що з 6 по 10 лютого 2010 року оператори "гарячої лінії" прийняли 720 дзвінків щодо порушень на виборах.

Найбільша кількість звернень надійшла з питання фальсифікації списків виборців (25,3%), а саме: щодо відсутності заявника в списках виборців, наявності помилок в прізвищах та адресах, занесення у списки виборців людей, які не зареєстровані за вказаними адресами, або людей, котрі вже померли.

За словами Савенок, багато людей скаржаться на порушення виборчого законодавства (14,9%). Громадяни повідомляли про проведення передвиборчої агітації після 16 січня та 5 лютого 2010 року.

Значна кількість звернень стосувалася незадовільної організації та проведення голосування на дому (11,9%), зокрема, неявки представників виборчих дільниць до заявників.

Савенок повідомила, що значна кількість звернень (11,4%) також стосувалася підкупу виборців через пропозицію грошей, речей та інших матеріальних цінностей.

Громадяни також звертали увагу на порушення, що мали місце з боку членів виборчих комісій (7,1%) під час проведення голосування та підрахунку його результатів.

Вона зазначила, що найбільше звернень громадян надійшло з Автономної Республіки Крим (123), м. Києва (78), Київської (49), Вінницької (41), Дніпропетровської (39), Львівської (35), Одеської (32), Черкаської (31) та Донецької (29) областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування