Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вирішив, що найефективніше скаржитися в ЦВК

Четвер, 11 лютого 2010, 19:30
У БЮТ не виключають судових рішень вже після оголошення ЦВК офіційних результатів президентських виборів.

Про це заявив БЮТівець Сергій Власенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що в БЮТ розуміють, що, зокрема, в судах Донецької та Луганської областей слабкі перспективи судових рішень, однак, за його словами, навіть відмова - це теж результат, який можна буде презентувати в ЦВК.

"Якщо ви пам'ятаєте, у 2004 році, у тодішнього кандидата в президенти Віктора Ющенка була аналогічна ситуація. Тобто розмови "регіоналів" про те, що вони не застосовують технології 2004 року, це просто брехня", - сказав Власенко.

"Саме тому ми вирішили, що найбільш ефективним способом захисту наших прав є оскарження дій окружних комісій в ЦВК, а не в судах на місцях", - підкреслив він.

При цьому депутат підкреслив, що до судів на місцях БЮТ також подає скарги, але основний акцент робиться на ЦВК.

"Я підкреслюю: ЦВК, за законом, має оголосити результати виборів 17 лютого", - заявив Власенко.

При цьому він зазначив, що закон про вибори зістикований з адміністративним кодексом, і передбачає скорочену процедуру розгляду позовів у судах.

"Відповідно, процедура виписана так, що начебто, теоретично, всі позови в судах повинні бути розглянуті протягом 10 днів, у тому числі і в апеляційні інстанції. На практиці це, звичайно ж, не так", - заявив він.

"У нас буде ситуація, стовідсотково буде...що ЦВК оголосить результат, а якісь позови в судах ще будуть розглядатися", - зазначив Власенко.

За словами депутата, з одного боку закон зобов'язує ЦВК протягом 10-денного терміну оголосити офіційні результати виборів.

Однак, з іншого боку, вибудована процедура судового оскарження таким чином, що за станом і на одинадцятий, і на 12-й день у певних судах буде продовжуватися розгляд позови по певних дільницях.

"У 2004 році це було однією з підстав для скасування рішення ЦВК про визнання результатів виборів", - сказав Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...