Тігіпко готовий до опозиції і закликає не боятися Януковича

П'ятниця, 12 лютого 2010, 10:55

Сергій Тігіпко готовий працювати в опозиції до влади, якщо не вдасться обійняти вагомі посади у владі.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Думаю, регіонали зуміють створити коаліцію - охочих туди увійти буде досить багато. Але це не вирішить проблем - цей парламент не націлений на реформи. І робота йтиме ні так, ні сяк. Тому я прихильник перевиборів", - сказав Тігіпко.

А на запитання, що він робитиме, якщо парламентських перевиборів не буде, відповів:

"Варіантів небагато: можна бути або у владі, або в опозиції. Мені потрібна позиція, з якої я можу впливати на ситуацію. На другі ролі не піду. Буду, значить, в опозиції".

"Чим буду займатися - ясно: будувати партію, готуватися до місцевих виборів. Якщо будуть дострокові вибори Ради, будемо готуватися і до них. Я не переживаю з цього приводу", - додав Тігіпко

"Мені говорять: "Ви загубитеся за два роки". Я знаю, як не загубитися, як, навпаки, набрати", - запевнив він.

Тігіпко зазначив, що в суспільстві знову з'явилися страхи у зв'язку з приходом "донецьких".

"Не треба боятися. По-перше, я відчуваю настрій Януковича - він справді хоче змінити країну. Розуміє, що йому випав унікальний шанс - шанс увійти в історію, змінити ставлення до себе, змінити країну", - сказав він.

"По-друге, ми мовчати не будемо, я мовчати не буду. Будь-які зазіхання на демократію будуть супроводжуватися жорсткою критикою з мого боку. Тож узурпації влади не буде", - запевнив Тігіпко.

При цьому він наголосив, що його "абсолютно не влаштовує" посада голови Нацбанку. "Це посада спеціаліста, а не лідера партії. Це означало б кинути своїх прихильників, а я на це не піду", - заявив Тігіпко, готовий стати прем'єром.

Однак він підтвердив, що у випадку виборів у Києві посада мера може його зацікавити.

"Києву потрібен господар, який міг би й тут зробити реформи [...] Думаю, я зміг би не гірше за інших впоратися на цій посаді. Але остаточного рішення я поки не прийняв. Я не повинен звести загальнонаціональну партію до рівня одного міста. Але наша партія точно буде йти в Київраду", - сказав Тігіпко.

На зауваження, що він дуже популярний у Молдові, де народився, і запитання, чи не думав він висуватися в президенти Молдови, Тігіпко відповів: "Ні. Можливо, у мене там і є якась упізнаваність. Але цього недостатньо, щоб претендувати на президентські позиції. Я українець, і мене цікавить майбутнє України. Так що точно ні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування