Новодворська назвала Януковича "радянським барахлом"

П'ятниця, 12 лютого 2010, 11:15
 

Відомий політичний діяч Росії Валерія Новодворська розчарована вибором українців на виборах президента.

"Мені взагалі соромно дивитися в бік Дніпра. Я щось не розумію", - сказала вона в інтерв'ю "Эху Москвы".

"Якщо українська громадськість хотіла відновлення історичної правди, хотіла мати президента прямого, непохитного, хотіла, щоб антисоветізм нарешті переміг у колись радянській країні, і під прапором антисоветізму вони б попливли до європейських берегів, то тут треба було вибирати Ющенка. Старий кінь борозни не зіпсує", - вважає Новодворська.

При цьому вона зазначила, що їй незрозуміло, чому у Ющенка "жахливі показники".

"Проте, при такому розкладі Яценюк мав набрати відсотків 40 і відсотків 30 мав набрати Тігіпко. Але цього не сталося", - сказала Новодворська.

Вона висловила обурення тим, що на виборах президента українці проголосували за Віктора Януковича.
 
"А от хто міг голосувати за Януковича і як могло статися, щоб люди при здоровому розумі і в твердій пам'яті проголосували за це радянське барахло з камери зберігання, уцінене. І невже лаври Білорусії комусь здаються завидними, що цього президента треба відразу в нафталін, а показувати нікому не варто, тому що незручно", - сказала Новодворська.

"І як жити, якщо прізвище твого президента літературознавець Янукович, який вважає Чехова знаменитим українським поетом, а Ахматову називає Анною Ахметовою. Я не кажу вже про все інше. Мені щось незрозуміло, що сталося з людьми", - додала вона.

При цьому Новодворська вважає, що якщо на сході і півдні є факти фальсифікації, "якщо ці 2-3% підроблені, тоді треба брати руки в ноги і бігти на Майдан, навіть не чекаючи Юлії Тимошенко, а її випереджаючи".

Вона також вважає Юлію Тимошенко більш прийнятним вибором для України.

"Юлія Тимошенко передбачувана. Юлія Тимошенко завжди хотіла бути президентом. Ось таке невинне бажання. Але вона знає, з ким треба водити компанію і в неї цілком європейські смаки. І від її білої шубки, білого тигра, діамантів, від антуражу Україні не було б жодної шкоди. Те, що європейський шлях розвитку куди краще, ніж старий радянський розбитий шлях, вона дуже добре розуміє", - сказала Новодворська.

"Так, вона може хитрувати, вона ходити на компроміси. Якщо це не подобається, то чого б їм за Ющенка не проголосувати? Він на компроміси не ходив", - додала вона.

На думку Новодворської, "вибір Януковича алогічний, неможливий і просто неправдоподібний".

"Я не можу собі уявити цю біомасу, яка голосувала за Януковича. Так само, як я не можу уявити собі біомасу, яка голосує за Путіна і Медведєва. Цю протоплазму я собі уявити не можу", - сказала вона.

"От будуть три братні народи, прикрашені такими корифеями, як Медведєв, Янукович і Лукашенко, і будуть якось жити. Але в кращому випадку я можу сказати, в найкращому, оптимальному, розвиток України буде зупинено на цей президентський термін. Це в кращому випадку. У гіршому випадку буде відкат", - додала політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування