Турчинов переконує, що перерахунок голосів потрібен самому Януковичу

П'ятниця, 12 лютого 2010, 13:15
 

Віктор Янукович і Партія регіонів намагаються приховати масштабні фальсифікації під час другого туру виборів і якомога швидше підбити результати.

Про це заявляє голова виборчого штабу Юлії Тимошенко Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба БЮТ.

У зв'язку з цим штаб Тимошенко вимагає провести перерахунок голосів по 1200 дільницям, відповідно до яких подані скарги.  

За словами Турчинова, скарги були подані в окружні комісії, зараз вони передаються до ЦВК, "яка пробує, користуючись більшістю членів, які контролюються Партією регіонів, за формальними ознаками не розглядати ці питання".

"Але мені здається, що дуже важливо Україні знати, легітимно чи нелегітимно обраний Янукович", - заявив Турчинов.

"І в першу чергу, це треба самому Януковичу для того, щоб переконати Україну у своїй легітимності, тому що він, нагадаю, переміг тільки у 10 адміністративних одиницях, у той же час як Тимошенко отримала більшість у 17", - пояснив він.

Турчинов наголошує, що "це дуже важливо - хто об'єктивно переміг". "Для цього треба просто провести перерахунок голосів. Без якихось політичних, заангажованих заяв, без якогось тиску вулиці, наметів і якихось соціальних негараздів", - переконаний він.

Саме з цією заявою, за словами Турчинова, штаб Тимошенко звернувся не тільки до ЦВК, а й до штабу Януковича.

"Спочатку вони дали згоду (але ж це було тільки публічно) провести перерахунок і в Західній Україні", - повідомив голова штабу Тимошенко.

"Ми підтримали цю пропозицію: давайте, в Західній Україні, в будь-якому регіоні, де перемогла Тимошенко, ми готові разом з вами провести перерахунок усіх бюлетенів, які знаходяться у виборчих комісіях", - запевняє він.

"У той же час не блокуйте можливість пересвідчитися в результатах, які реально отримані в Донецькій, Луганській, інших областях", - додав Турчинов.

Він навів приклад: "Ми змогли, незважаючи на опір, провести перерахунок тільки в 7 дільницях, і в цих дільницях від 5 до 8% було сфальсифіковано голосів на користь Януковича".

"Я переконаний, що Україна повинна мати президента, якого обрала чесно, за якого реально проголосували наші громадяни", - наголосив Турчинов.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...