Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко приписав перемогу Януковича прокуратурі

П'ятниця, 12 лютого 2010, 14:37

Юрій Луценко обвинувачує органи прокуратури в нереагуванні на факти фальсифікації під час другого туру президентських виборів.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Головним досягненням Януковича, під час 2 туру президентських виборів, є бездіяльність Генеральної прокуратури, підконтрольної Партії регіонів, яка не вчинила найменших дій для покарання фальсифікаторів", - сказав Луценко.

Він повідомив, що 381 матеріал про порушення кримінальних справ Міністерство внутрішніх справ направило в Генпрокуратуру під час виборів, на які органи прокуратури практично не відреагували.

За словами Луценка, були виявлені факти підкупу виборців, фальсифікації документів для голосування вдома, незаконної агітації.

"З 381 матеріалу для порушення кримінальних справ з цілком обґрунтованими юридичними висновками, яке зробило Міністерство, прокуратура порушила аж 7 кримінальних справ  станом на вчорашній день", - повідомив Луценко.

Він також вважає, що Янукович одержав свій результат на виборах президента через масовий підвіз ПР людей на виборчі дільниці в день виборів.

Луценко заявив, що всі спроби міліції зупинити незаконні дії по агітації виборців у день голосування зіштовхувалися з протидією з боку органів прокуратури.

За його словами, найбільш показовим прикладом дій прокуратури є попередження Київською прокуратурою про ймовірне порушення кримінальної справи проти співробітників міліції, якщо вони почнуть перевіряти наявність фальсифікацій у медичних установах Києва.

У той же час Луценко відзначив, що з погляду міліцейської компетенції вибори пройшли досить спокійно, що, за його словами, стало наслідком проведеної міліцією профілактики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування