Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай зібрався повернутися в Україну?

Понеділок, 15 лютого 2010, 09:54
 

Екс-керівник Держуправління справами через суди домагається закриття всіх кримінальних справ, відкритих проти нього в Україні.

За інформацією газети "Дело", 17 лютого Печерський суд Києва розгляне скаргу адвокатів Бакая.

Адвокати домагаються скасування постанов прокуратури про порушення семи кримінальних справ, де фігурує Бакай, і ще двох постанов - про притягнення його до відповідальності в якості обвинуваченого.

Всі матеріали були складені ще в 2005 році. Про заплановане судове засідання повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

Газета зазначає, що якщо 17 лютого Печерський суд стане на сторону адвокатів Бакая, екс-голова Держуправління справами буде знятий з міжнародного розшуку.

Як відомо, п'ять років тому стало відомо про масштабні відчуження держвласності під час керівництва Бакая ДУС. Зокрема, йшлося про продаж готелю "Дніпро", готелю "Україна", нерухомого майна Національного комплексу "Експоцентр України".

Крім того, в цей же час були відчужені деякі відомі кримські здравниці, серед яких санаторії "Гурзуфський", "Дніпро", "Зорі України".

Також прокурорська перевірка виявила низку інших злочинів. Зокрема, встановлено багаторазове використання літаків державіапідприємства "Україна" (входить до структури ДУС) для здійснення комерційних рейсів протягом 2003-2004 років.

Слідчі також встановили, що Бакаєм з використанням бюджетних коштів було придбано автомобіль "Мерседес" вартістю близько 1 млн. грн.

На підставі всіх цих фактів слідчі прокуратури Києва порушили кілька кримінальних справ. Проте притягнути до відповідальності екс-керівника не вдалося.

Наприкінці 2004 року Бакай зник, а через кілька місяців з'явився в Росії, де отримав друге громадянство.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...