Томенко допускає лише коаліцію "одноразового використання"

Понеділок, 15 лютого 2010, 12:31

БЮТівець Микола Томенко не бачить можливості створення ідеологічної коаліції, яка буде системно діяти тривалий час.

Про це він заявив у програмі "Ранковий іспит" на радіо "Ера-Fm" у відповідь на запитання про можливий формат коаліції та терміни її створення, повідомляє прес-служба БЮТ.

На думку віце-спікера, мова йде лише про "прагматичну коаліцію одноразового використання".

Томенко пояснив, що під цим терміном він має на увазі об'єднання депутатських фракцій і партій або депутатів для вирішення своїх кадрових питань.

"Під одноразовим використанням я розумію те, що, швидше за все, повна згода у такій коаліції буде лише при голосуванні за формування уряду та низку ключових призначень, натомість, при розгляді законопроектів, в залежності від їх ідеологічного спрямування, ця коаліція не буде діяти стабільно і системно", - сказав він.

На думку віце-спікера, коли мова йтиме про світоглядні питання гуманітарного характеру частина депутатів "Нашої України" їх не буде підтримувати, а 226 голосів забезпечить фракція Комуністів, тоді як в економічних питаннях синхронне голосування буде забезпечене Партією регіонів, блоком Литвина, "Нашою Україною" тощо.

Водночас, Томенко наголосив, що за будь-яких обставин мало вірить у те, що нинішній склад парламенту пропрацює весь термін, відведений йому до 2012 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування