Янукович ще не робив пропозицію Тігіпку

Понеділок, 15 лютого 2010, 23:01
Лідер партії Сильна Україна Сергій Тігіпко заявив, що не отримував пропозиції від Віктора Януковича очолити уряд.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Ніякої пропозиції від Віктора Федоровича я ще не отримував. Якщо буде пропозиція, я її буду приймати, і добре буду розуміти, що зараз потрібно буде робити абсолютно непопулярні речі, і все одно це потрібно буде робити", - заявив політик.

"Є і інший розрахунок, політичний. Спочатку треба зробити непопулярні реформи, десь через 2-3 роки вони почнуть давати свої результати", - зазначив Тігіпко.

"Спочатку ти можеш втратити довіру, а після цього розумний виборець, розумні люди скажуть: так, країні це було потрібно. Як раз прийде 2015 (рік чергових виборів президента), можливо, й непогано буде", - вважає він.

Водночас Тігіпко заявив: "Я не шукаю працевлаштування, в тому числі на посаді прем'єра".

"Якщо я й піду на таку посаду, якщо буде така пропозиція, то я піду лише після того, як президент разом зі мною візьме певні зобов'язання і підтримає ті реформи, які треба буде зробити", - зазначив він.

"Місяць можна казати, що це Тимошенко винна, ну ще два місяці. На третій місяць - це вже всі проблеми будуть Януковича. Ейфорія швидко пройде і країна буде за спиною", - наголосив Тігіпко.

Він вважає, що у нього "напевне є" якісь розбіжності з Януковичем. "До деталей поки не доходили, тому що не було пропозиції. Була пропозиція: ти прем'єр, покажи програму. Я готов до такої розмови", - сказав політик.

"Не можу сказати, що президенту й треба було б особливо вникати в ці речі. Звичайно, президент захоче, можливо, трохи в стороні залишитися. Це нормально", - зазначив Тігіпко.

"Але він має забезпечити підтримку більшості у парламенті, тому що його фракція дуже серйозно впливає на ці речі. І, принаймні, не заважати якимись своїми указами, а навпаки сприяти", - заявив він.

Як відомо, раніше Віктор Янукович заявив, що не виключає кандидатуру Тігіпка на посаду прем'єра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування