Тігіпко звинуватив депутатів у порушенні Конституції

Вівторок, 16 лютого 2010, 21:22
Верховна Рада порушила Конституцію своїм рішенням про скасування місцевих виборів.

Такий висновок можна зробити зі слів лідера партії Сильна Україна Сергія Тігіпка в ефірі 5 каналу.

"Я вважаю, що це дуже поганий сигнал нам всім, українцям. І це дуже поганий сигнал назовні. В кінці травня закінчується конституційний термін перебування депутатів місцевих рад і голів", - зазначив він.

"Якщо Верховна Рада приймає рішення про продовження цього терміну, то мені здається, що це чисте порушення Конституції. Те, що всі посилаються на відсутність бюджету - це просто смішно", - заявив політик.

"А якщо такого бюджету ми не затвердимо взагалі, ми що, 10 років не будемо обирати депутатів? Ми просто демократію абсолютно зруйнуємо, консервацію таку проведемо", - вважає Тігіпко.

"Я розумію, чому це робиться. Бояться приходу нових. А боятися непотрібно. Потрібно слухати цих нових", - підкреслив він.

Крім того, Тігіпко заявив, що зараз "почнеться дуже активна розбудова" його партії.

"30 тисяч заяв у нас зараз вже на столі. Ми зараз тільки через перереєстрацію не приймали цих людей. Я переконаний, що найближчим часом це буде значно більше людей", - сказав він.

"Ми будемо готуватися до місцевих виборів. Те, що влада їх перенесла - це у когось є розрахунок, що вони візьмуть, і адміністративний ресурс до цього часу розгорнуть", - наголосив політик.

Тігіпко також має намір "потихеньку збирати команду вже й на вибори парламентські".

Як відомо, у п'ятницю Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих рад на 30 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування