БЮТ не буде приносити Литвину докази свого існування

Середа, 17 лютого 2010, 10:49

У Фракції БЮТ вважають незаконною вимогу спікера подати підписи на підтвердження існування коаліції.

Про це заявив бютівець Сергій Міщенко журналістам.

Він нагадав, що прийнятий закон про регламент не має зворотної сили, тому норма про надання підписів діятиме лише для новостворених коаліцій.  

"Коли створювалася наша коаліція ми надали повний пакет документів. Сподіваюся, що голова Верховної Ради вивчить їх, і дослухається до нашої думки", - заявив бютівець.

На зауваження, що Литвин вже зобов'язав їх надати підписи, Міщенко відповів: "Він не може зобов'язати робити те, що не передбачено законом".

"Я не можу на 100% заперечувати, що він не зробить оголошення про розпад цієї коаліції, але це буде правовий нігілізм, і порушення конституційних", - додав депутат.

Він зробив свій прогноз щодо реалізації сценарію створення нової коаліції.

"Як тільки буде оголошено про розпад коаліції, піде лічильник на дострокові парламентські вибори. І зрозуміло, що в цьому випадку політичні сили чи депутати, які розуміють, що не потрапляють до наступного парламенту, будуть тоді швидше робити рухи в цьому напрямку - (створення нової коаліції)" , - заявив Міщенко.

У свою чергу депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський зазначив, що його фракція, скоріше за все, надасть необхідні підписи для надання доказів існування коаліції.

"Я думаю, що ми це рішення приймемо. Але оскільки це оголошення було буквально півгодини тому, то у нас буде можливість зібратися на фракції і обговорити це питання", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування