Янукович хоче зробити з України міст

Середа, 17 лютого 2010, 11:07
 

Новообраний президент Віктор Янукович вважає, що Україна має стати мостом між заходом і сходом.

Про це говориться в його статті, опублікованій в середу в статті The Wall Street Journal.

"Я як президент твердо націлений на впровадження європейських цінностей в Україні. Україна має скористатися своїми геополітичними перевагами і стати мостом між Росією і Заходом", - пише Янукович.

"Налагодження добрих відносин із Заходом і ліквідація розриву з Росією допоможе Україні. Нас не слід змушувати робити помилковий вибір між перевагами Сходу і Заходу. Як президент, я буду намагатися наводити мости між ними, а не будувати вулицю з одностороннім рухом в одному напрямку", - пише він.

Янукович підкреслює, що українська нація - це нація з європейською ідентичністю. "Але в нас також є історичні, культурні й економічні зв'язки з Росією".

"Відновлення відносин з Росією не розходиться з нашими європейськими устремліннями. Ми будемо відновлювати відносини з Москвою як зі стратегічним економічним партнером. Також є підстави для налагодження добрих відносин із усіма нашими сусідами", - підкреслив він. 

Янукович упевнений, що якщо Україна хоче стати мостом між двома важливими сферами, їй не можна просто вести розмови і давати обіцянки. "Ми повинні сформувати конкретну політику і домагатися реального прогресу", - вважає він.

"Якщо ми сподіваємося вступити в ЄС, ми зобов'язані забезпечити політичну стабільність і підтвердити, що є економічно життєздатною нацією. Ми повинні бути прагматиками і зосередити зусилля на вступі в ЄС", - вважає він.

"Ми маємо створити прозору політику, що дозволить нашій економіці процвітати і продемонструє, що Україна додасть цінність ЄС, ставши його новим членом", - упевнений Янукович. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...