Турчинов "нагнув" міліцію, щоб врятувати Тимошенко?

П'ятниця, 19 лютого 2010, 13:36
 

Нардеп Сергій Ківалов звинувачує віце-прем'єра Олександра Турчинова у фальсифікації доказів порушень на виборах з боку міліції.

Про це йдеться в його заяві, переданій "Українській правді" його прес-службою.

"Мені стало відомо, що Турчинов, грубо порушуючи закон про міліцію, використовуючи своє службове становище, дав указівку першому заступникові міністра внутрішніх справ Михайлові Клюєву про  фабрикацію так званих порушень у ході другого туру голосування", - заявив депутат.

"Це є не просто наочним використанням адміністративного ресурсу і порушенням Закону України "Про міліцію", а  службовим злочином, передбаченим карним законодавством", - підкреслив Ківалов.

На підставі цього наказу, за словами Ківалова, працівники міліції змушені, замість виконання своїх прямих обов'язків шукати факти "ілюзорних фальсифікацій,  яких, немає в природі".

"Я вже багато разів говорив і, повторюся, за офіційними даними на день прийняття протоколу ЦВК про встановлення результатів повторного голосування БЮТ не виграв жодного судового процесу, жоден судовий орган на території всієї України не установив порушень під час повторного голосування", - відзначив депутат.

"Сьогодні, у Вищому адміністративному суді України розглядається адміністративний позов Тимошенко про оскарження рішення Центральної виборчої комісії про встановлення результатів виборів. Крапка. Решта питань - у тому числі дії, бездіяльності дільничних виборчих комісій, окружних виборчих комісій - не є предметом даного процесу", - відзначив він.

"При всьому бажанні БЮТ, неможливо оскаржити ті самі дії, бездіяльність виборчкомів спочатку у вищестоящі комісії - безрезультатно, потім у судові органи - результат знову ж нульовий, а тепер і у Вищий адміністративний суд України", - заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування