У Тимошенко ще раз ініціюють засідання, щоб перевірити, чи є коаліція

Понеділок, 22 лютого 2010, 14:03
 

БЮТ має намір повторно подати до апарату Верховної Ради документи для проведення позачергового засідання в середу.

Про це "Українській правді" повідомив депутат Андрій Кожем'якін.

"Ми зараз виправимо всі недоліки, які нам сказали. Ми оформлюємо так, як вони просять, хоча це ніде не пояснюється, жодним законодавчим  документом", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи встигнуть вони оформити документи в понеділок, адже в іншому випадку скликати на середу засідання не вийде, він сказав: "Ми встигнемо... все у нас буде нормально".

Він також розповів, навіщо БЮТ ініціює голосування постанови про відповідальність уряду.

"Ми хочемо визначатись, чи є у нас демократична коаліція в парламенті, чи немає, відповісти на питання, хто тримається за посаду, хто не тримається. Тому і виступили ініціаторами цього засідання", - зазначив він.

"Згідно з Конституцією, уряд не може піти у відставку сам, навіть якщо і подасть у відставку, він все одно буде виконувати обов'язки", - розповів депутат.

"А тут як раз є можливість перевірити, хто здатний взяти на себе відповідальність. Якщо вони (Партія регіонів) здатні, вони проголосують за відставку, якщо вони про це говорять і можуть продемонструвати", - зазначив Кожем'якін.

Пояснюючи в чому полягала "неналежна форма" заявки, Кожем'якін розповів, що на думку апарату, "спочатку треба подати письмове звернення до керівника апарату і відкрити ту тему, яку ми пропонуємо винести на порядок денний засідання".

"Це зроблено для того, щоб в будь-який час можна було попередити наших конкурентів", - заявив він.

Депутат припустив, що таким чином "регіонали" можуть отримати можливість перешкодити їм провести засідання.

"Апарат нам повинен видати свої бланки і тільки на цих бланках ми маємо поставити підписи народних депутатів. За цей час вони попередять Партію регіонів, і вона збере свої підписи (провести позачергове засідання їз їхнім порядком денним) і буде нам перешкоджати робити це", - зазначив Кожем'якін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування