Життя та смерть коаліції залежить від вироку Литвина

Понеділок, 22 лютого 2010, 22:14
Регламент Верховної Ради не зобов'язує депутатів підтверджувати існування коаліції.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук в ефірі 5 каналу.

"Регламент не містить положень, які б зобов'язували главу Верховної Ради, чи депутатів фракцій, підтверджувати факт існування коаліції", - наголосив він.

Водночас міністр заявив, що "регламент пов'язує настання юридичних наслідків, в тому числі щодо початку відліку часу, необхідного для конституційного 30-денного строку для формування коаліції, з повідомленням глави Верховної Ради".

"Не залежно від підстав і обґрунтованості такого повідомлення є правові наслідки. Якщо тільки в порядку судового контролю такі дії не будуть визнані неправомірними", - зазначив Оніщук.

Як відомо, раніше спікер Володимир Литвин заявив, що 2 березня оголосить про розпуск коаліції, якщо йому не нададуть 226 підписів на підтвердження її існування.

Крім того, міністр заявив: "Ініціатива БЮТ щодо заслуховування у парламенті питання про відповідальність уряду мала на меті отримати вотум довіри".

За словами Оніщука, у такому випадку "до парламентських канікул було б неможливо поставити питання про відставку уряду".

Також, коментуючи ситуацію навколо скликання депутатами БЮТ позачергового засідання парламенту, він зазначив, що регламентом передбачено три дні на скликання такої сесії.

"З огляду на те, що у понеділок документи не були прийняті, швидше за все, позачергове засідання Верховної Ради вже не відбудеться", - наголосив міністр.

Як відомо, раніше перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем΄якін заявив, що Партія регіонів перешкоджала проведенню позачергового засідання парламенту, яке ініціював БЮТ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування