КРИВДНИК КОЛЕСНІКОВА ДОВІВ, ЩО НЕ ВИМАГАВ ГРОШІ

Вівторок, 23 лютого 2010, 12:22
 

Верховний суд України скасував вирок Борису Пенчуку за статтею "вимагання" та зменшив термін ув'язнення до чотирьох років.

Відповідне рішення суд виголосив на засіданні у вівторок, повідомляють джерела "Української правди".

Як відомо, Пенчук звинувачувався у вимаганні 12,9 мільйонів гривень з Бориса Колеснікова, якому він продав акції торгового центру "Білий лебідь"

Пенчук був засуджений Ворошиловським судом Донецька 2 березня 2009 року за статтями "вимагання" і "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину" до восьми років ув'язнення.

Апеляційний суд Донецької області 29 квітня 2009 року зменшив йому вирок до шести років, після чого Пенчук звернувся до Верховного суду.

Внаслідок скасування Верховним судом вироку за статтею "вимагання" в силі залишився вирок Пенчуку за статтею "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", який становив 4 роки.

Адвокат Пенчука Олександр Плахотнюк зазначив у коментарі "Українській правді", що "скасування вироку за статтею "вимагання" підтвердило, що слідство по справі проводилося однобічно".

"Ми думаємо про подальше оскарження - або до Європейського суду з прав людини в Страсбургу, або до Верховного суду за процедурою "виключного провадження", - сказав захисник Пенчука.

За словами адвоката, враховуючи, що в силі залишився вирок чотири роки, півтора з яких Пенчук вже відсидів, він може достроково вийти на свободу вже восени 2010 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування