Тігіпко вважає, що коаліція – справа не хитра

Вівторок, 23 лютого 2010, 20:12

Лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко вважає, що є великі шанси на створення нової коаліції у парламенті.

Про це він заявив в ефірі Шустер Live.

"Я думаю, що є великі шанси створити коаліцію, Але я вважаю, що для України це поганий варіант. Створити коаліцію – справа не хитра. Можна домовлятися політично, може включитися якась політична корупція", - сказав політик.

"Але для мене великий знак запитання, яким чином буде працювати ця коаліція, коли вони прийдуть до непопулярних рішень, які потрібно приймати", - зазначив Тігіпко.

"Я вважаю, що вже через місяць-два ми можемо отримати коаліцію де-юре, а де-факто ми не будемо її мати, і ми знову залишимося у такий поганій ситуації", - наголосив він.

Водночас, за словами політика, якщо спікер Володимир Литвин "підтримає зараз створення такої коаліції, він все ж таки зробить вірно".

"Те, що Тимошенко (прем’єр Юлія Тимошенко) не йде з влади – це правильно, тому що це безвладдя. Будь-яке безвладдя гірше, ніж влада", - наголосив Тігіпко.

"Але те, що Тимошенко намагається залишити такі проблеми у стосунках між президентом і прем'єром, я вважаю, що це велика проблема і Литвин не повинен на це йти. Він вже бачив, чим закінчуються протистояння прем'єра і президента", - сказав він.

Тігіпко вважає, що необхідно провести перевибори парламенту.

"Мені здається, що необхідні перевибори, необхідно отримати п’ять років стабільності. Після цього домовитися про блок реформ, за рік-півтора зробити всі непопулярні речі...і через три роки почати отримувати позитивні результати", - заявив він.

Також політик зазначив, що "готовий зараз йти в опозицію", і вести себе дуже конструктивно.

"Якщо за той час, який Янукович проведе до дострокових виборів, я не побачу кроків, які будуть покращувати демократію в державі, покращувати ринкову економіку, то абсолютно спокійно піду в опозицію", - підкреслив Тігіпко.

Крім того, він заявив, що хоче "слави реформатора".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News