Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича мовчать про його візити. Але він уже висунув вимоги ЄС?

Середа, 24 лютого 2010, 07:19


Розмови про перші закордонні візити Віктора Януковича в якості президента України є передчасними, заявила Ганна Герман.

"Президент не висловлювався на цю тему. Президент, навпаки, сказав, що він спочатку наводитиме лад в Україні", - зазначила вона в коментарі "Німецькій хвилі".

"Мусить спочатку запрацювати механізм влади, мусить бути створена коаліція, уряд, все це мусить запрацювати", - наголосила Герман у відповідь на запитання про очікувані візити до Москви та Брюсселю.

Втім, деякі експерти усе ж вважають, що новий президент України після інавгурації поїде до Брюсселя, а мовчання Януковича пояснюють радше небажанням робити заяви до вступу на посаду.

Політолог Кость Бондаренко вважає, що Янукович очікує відповіді від ЄС про можливість досягнення конкретних результатів переговорів.

"Наскільки мені відомо, він поставив кілька вимог. Перша – або підписання угоди про асоційоване членство, або надання безвізового режиму, або виділення кредиту на модернізацію газотранспортної системи", - каже Бондаренко.

"Поки що Європа не готова говорити по перших двох питаннях. Єдине питання, яке міг би Янукович отримати як результат, – це кредит на модернізацію газотранспортної системи", - сказав політолог.

Однак, за його словами, візит все ж має відбутися. Бондаренко зазначив, що президент Єврокомісії Жозе Мануель Барозу забронював у своєму графіку 10 годину 1 березня для зустрічі з новим президентом України.

І тепер, за словами політолога, справа за дипломатами – чи зможуть вони підготувати ґрунт для конкретного результату.

Раніше у вівторок з'явилася інформація, що Янукович перший свій візит здійснить до Брюсселю – 1 березня, тоді як його візит до Москви заплановано на пізніший час.

У Брюсселі нібито лише чекають відповіді від Януковича та його інавгурації, щоб оголосити про зустрічі вищого рівня офіційно.

А президент Європарламенту Єжи Бузек уже заявив про намір зустрітися з Януковичем 1 березня у Брюсселі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...