Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін звільнив начальника зв'язку

Середа, 24 лютого 2010, 18:45

Кабмін звільнив главу наглядової ради "Укртелекому" Миколу Гончара з посади заступника міністра транспорту, глави Держадміністрації зв'язку.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

За його словами, таке рішення було прийнято за результатами службового розслідування.

Раніше віце-прем'єр Олександр Турчинов відсторонив Гончара від виконання службових обов'язків на час розслідування звільнення глави правління "Укртелекому" Георгія Дзекона.

Сам Гончар вважає, що його звільнення з посади заступника голови Мінтрансу було пролобійовано Турчиновим.

"Ігнорування урядом очевидного факту неефективної роботи "Укртелекому", що спричинило за собою моє звільнення і збереження Дзекона на своїй посаді стала можливим тільки завдяки особистій позиції Турчинова", - йдеться у заяві.

На думку Гончара, Турчинов досить обізнаний про фінансове становище "Укртелекому" і причини, які призвели до такої ситуації в компанії.

"Значить його (Турчинова) позиція мотивована міркуваннями, які не мають нічого спільного з державними інтересами", - заявив він.

"Олександр Турчинов несе персональну відповідальність за політику, що проводиться Георгієм Дзеконом у ВАТ "Укртелеком" і, якщо вона не зазнає кардинальних змін, то компанію очікує банкрутство", - сказав Гончар.

Як відомо, 22 лютого Гончар заявив про звільнення Дзекона та про призначення замість нього в.о. голови правління Олега Копійки згідно з рішенням наглядової ради. За його словами, "Укртелеком" штучно доводять до банкрутства.

Пізніше Дзекон заявив про фальсифікацію рішення наглядової ради і про намір подати до Генпрокуратури заяву у зв'язку з цим.

Після цього 3 члена наглядової ради "Укртелекому" відкликали свої підписи під протоколом про звільнення Дзекона, а Мінтранс заявив про намір розібратися в ситуації, що склалася.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування