Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович офіційно вступає на посаду президента

Четвер, 25 лютого 2010, 07:13


Віктор Янукович у четвер, 25 лютого, офіційно вступає на посаду президента України.

Церемонія інавгурації четвертого президента України відбудеться в Києві і стане п'ятою такою церемонією за час незалежності держави.

На ній будуть присутні 11 голів іноземних держав, а також 4 голови урядів, 4 голови парламентів, високі представники міжнародних організацій і керівники зовнішньополітичних відомств від 15 іноземних держав.

Перед інавгурацією Янукович отримає благословення на президентство в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Урочистий молебень очолить предстоятель Російської православної церкви патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

У молебні, який розпочнеться о 9:00, також візьме участь голова Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Володимир (Сабодан).

Сама церемонія інавгурації пройде на врочистому засіданні у Верховній Раді о 10:00.

Янукович прийме присягу українському народу, поклавши праву руку на Конституцію України і Євангеліє. Після цього він підпише текст присяги - і голова Конституційного Суду Андрій Стрижак вручить йому свідоцтво про вступ на посаду президента.

Він також передасть Януковичу символи президентської влади – печатку й булаву президента України, й одягне на Янковича колар - нагрудний знак президента - орденський ланцюг із гербовими медальйонами.

А голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вручить Януковичу посвідчення президента України.

Після цього новий глава держави звернеться до народу з інавгураційною промовою.

Після врочистостей у парламенті Янукович на площі перед будівлею офіційної резиденції президента прийме командування Збройними силами України.

Янукович обійде стрій почесної варти, а після привітання військових почнеться церемонія підняття державного прапора і штандарта президента України перед будівлю офіційної резиденції глави держави.

Почесна варта пройде перед президентом і приблизно об 11.00 Янукович увійде в резиденцію.

З 14:00 Янукович проведе прийом для керівників іноземних делегацій в "Українському домі".

Через врочисті заходи й приїзд іноземних делегацій у Києві в четвер посилено охорону правопорядку й обмежено рух по деяких центральних вулицях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування