Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров чекає від Януковича поваги й "балансу" без "переборів"

Четвер, 25 лютого 2010, 13:26


Голова МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що Москва й Київ за президента Віктора Януковича зможуть вирішувати всі проблеми на засадах взаємоповаги.

"Гадаю, незважаючи на наявність проблем – а вони добре відомі – у нас є всі підстави, щоб вирішувати їх на взаємоповажній основі, на балансі дотримання інтересів один одного", - сказав він в ефірі радіостанції "Голос Росії".

Російський міністр зазначив, що в Москві сподіваються на проукраїнський курс нового президента України Віктора Януковича, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми хочемо, щоб Україною керували проукраїнські лідери", - заявив Лавров.

"Коли це так, коли Україною керує проукраїнський президент, то він думає про корінні інтереси своєї держави. А якщо він про них думає – то, без сумнівів, він буде думати про нормальні, тісні відносини з Російською Федерацією, як і з іншими сусідами", - додав він.

Лавров також висловив сподівання, що обрання Януковича призведе до консолідації українського народу.

"Нехай не усі підтримали цей курс – значна частина виборців проголосувала не за нього, – мені здається, що зараз є добра основа для того, щоб українське суспільство консолідувалося", - вважає голова МЗС РФ.

Він сказав, що попередні українські влади не завжди діяли в інтересах розвитку відносин із Росією.

"На жаль, дійсно багато чого робилося українським керівництвом, щоб спробувати наші відносини фактично зруйнувати. Проблем накопичилося за останні 5 років у наших відносинах чимало", - заявив Лавров.

Як приклад він навів недавнє рішення попереднього президента Віктора Ющенка присвоїти звання героя України "поплічникам фашистів", зокрема – Степану Бандері.

Лавров заявив, що, на думку Москви, це "найсильніший перебір".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування