Європейці та американець провідали Тимошенко

Четвер, 25 лютого 2010, 15:40

Прем’єр Юлія Тимошенко провела у четвер зустрічі з європейськими та американським політиками.

Так вона провела зустріч в форматі віч-на-віч з президентом Польщі Лехом Качиньським, повідомляє персональний сайт Тимошенко.

"Нам треба зберегти європейський напрямок розвитку України", - заявила глава українського уряду на зустрічі.

У свою чергу, Лех Качиньський зазначив, що Польща підтримує європейський вектор розвитку України. "Ми рішучі прихильники євроінтеграції України. Я вважаю, що цей курс – в інтересах України, і я не приховую, що вступ України до ЄС - інтерес також і Польщі", - пояснив він.

Під час зустрічі з радником Президента США з питань національної безпеки Джеймсом Джоунсом вона заявила, що незалежно від своєї подальшої політичної діяльності – чи то на державній посаді чи в опозиції – підтримуватиме стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами Америки.

Зокрема, Юлія Тимошенко особливо звернула увагу на співпрацю України і США в енергетичному секторі.

Потім прем’єр провела зустріч з Верховним представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, під час якої сторони обговорили поглиблення співпраці між Україною і ЄС.

Кетрін Ештон зазначила, що завжди дуже чітко заявляла про підтримку тих країн, які знаходяться у сусідстві з Європейським Союзом, включаючи і Україну.

"Я знаю, що уже ведеться діалог, зокрема, про створення зони вільної торгівлі, про укладення угоди про асоціацію, але для нас важливо обговорити, як поглибити нашу співпрацю", - зазначила Кетрін Ештон.

Представник Євросоюзу підкреслила важливість сьогоднішньої зустрічі з Юлією Тимошенко. "Я надзвичайно ціную можливість зустрітися з Вами та започаткувати наш перший діалог щодо того, яким чином Європейський Союз може допомогти Україні", - наголосила вона.

Крім того, Тимошенко зустрілася з головою Європарламенту Єжи Бузеком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування