У Януковича упевнені, що з Медведєвим він домовиться "по-любому", а ось Захід...

П'ятниця, 26 лютого 2010, 10:31


В оточенні президента Віктора Януковича упевнені, що він зможе домовитися з Росією, але визнають, що з Заходом можуть бути проблеми.

"З Москвою ми домовимося по-любому. Принаймні, з політичних питань", - сказала газеті "Сегодня" людина з оточення Януковича.

"Щодо газу й іншої економіки переговори будуть складними, але, гадаю, і тут прорвемося", - додав він.

"А ось із Заходом у нас є проблеми. Тому потрібно перший час максимально зміцнити свої позиції на євронапрямку", - визнав співрозмовник газети.

За його словами, те, що президент Росії Дмитро Медведєв не приїхав на інавгурацію Януковича, - це нормально.

"А до кого на інавгурацію їздить президент Росії? Там це не прийнято", - зазначила людина з оточення Януковича.

Крім того, джерело видання в МЗС України висловило думку, що Януковичу просто необхідний "візит ввічливості" до Брюсселю у відповідь на резолюцію Євросоюзу.

Водночас, на його думку, у послідовності візитів президента є й інші цілі.

Брюссельський вояж Януковича може не означати якихось реальних переговорів і обмежитися деклараціями про відданість України демократії.

А в Москві президент планує провести серйозну ревізію російсько-українських відносин і, в першу чергу, щодо ціни газу – хоча це питання знаходиться у віданні уряду, зазначає видання.

Тим більше, що до 5 березня, як розраховують у Януковича, може бути сформований новий Кабмін – "під президента", і переговори будуть більш предметні.

Як відомо, Янукович підтвердив, що перший свій закордонний візит здійснить до Брюсселю – 1 березня. А Москву він, як планується, відвідає 5 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування